Nugget Viral Keemasan Ini Berbaloi Kalau Beli Bebanyak, Seriously

Nugget Viral 2019
Spread the love:

Take note, this will be my first full manglish (Malay+English) post because some expressions are better in my native tongue :-p

Everyone loves to snack, right? I am for one LOVE snacking, tapi bukan curi makan bila time puasa ok. Imagine this, you had a hearty buka puasa at home and after more than 2 hours, perut macam nak mintak makanan lagi. Dah tau tadi makan banyak tapi terasa macam nak snack on something else pulak. Pernah tak rasa macam ni?

Don’t worry, you are not alone. Aku pun sama jugak macam korang. Time buka puasa selalunya makan ala kadar je sekarang ni. Maklumlah, perut dah maju ke hadapan. Dalam hati, ada la jugak niat nak diet. Tapi rasanya sekarang ni niat tu macam terbantut sikit sebab ada jumpa sesuatu yang sangat menarik. Nak tahu apa benda yang menarik tu? Sila baca perenggan seterusnya.

When you hear the word gold, some people would be thinking about a golden nugget. Which in the old times it means, ermm, ketulan emas dalam bentuk batu sebesar nugget mekdi. Warna dia pun lebih kurang sama jugak, keemasan yang menyelerakan. But you can’t eat that nugget. Kalau nak makan jugak, hilang la semua gigi korang. Tapi kalau bab makan nugget kat mekdi tu, korang on aja kan?

Okey. Apa kata kalau saya bagitahu yang saya ada jumpa lubuk chicken nugget keemasan macam yang saya ceritakan tadi tu? Korang nak tak? Dan, kalau saya kata nugget tu rasa dia sejibik atau lagi best dan jauh lagi murah dari mekdi, korang nak try tak?

ALSO READ  Enjoy Poolside Alfresco Dining at Bazaria Ramadhan Buffet Dinner
Nugget Viral 2019
Ini dia nugget viral 2019 yang saya nak ceritakan

So yang ni conclusion dan review saya pasal nugget viral ni.

First bite of the fried nugget, I fell in love. Jatuh cinta pada gigitan pertama gitu. Tak pernah pulak saya rasa nugget yang taste dia orang kata very similar to mekdi. Dah banyak testimonial yang saya dapat dari pembeli, semua repeat order lagi dan lagi. Kenapa begitu?

Sebab rasa dan texture dia memang sejibik macam style mekdi, tak tipu beb. I had a few of those and seriously macam tak cukup kalau masak sebungkus. In one pack tu pun ada lebih 50 ketul nugget. Imagine la, semua tu boleh habis kurang dari 30 minit. Lagi-lagi kalau cicah dalam sos kegemaran korang. Pergh! Superb to the max bro.

Itu ikut kata saya. Dalam family saya pun ada 6 orang. Semua pun cakap benda yang sama – macam mekdi. Article ini bukan nak compare antara mekdi dengan nugget viral ni tapi itu la hakikatnya. Orang lain pun cakap benda yang sama jugak…

Antara testimonials yang saya dapat:

Nak repeat order lagi la bro. Sebab macam tak cukup je untuk satu family. Rasa dia memang macam mekdi punya. Sedap dan kenyal.

En Kam

Alamak betul la bro cakap. Lepas ni mmg takde la nak pegi mekdi lagi dah. Kalau gi mekdi beli set dia pun dah dekat 15 hengget, yang bro jual ni baru RM18 tapi dapat banyak. Mmg berbaloi la.

Shamrul

Nak order lagiii. Yang beli 2 hari lepas sekejap je abis. Sedap makan bila masih garing, takleh nak berenti makan. hahaha. Nak 2 bungkus plsss.

Cik Yana

Before you ask anything, let me tell you that yes…I am selling the nuggets. Time nak dekat raya ni, kena la explore buat benda lain jugak kan. So saya sekarang ni pun ada jual nugget viral ni. Saya gelarkan nugget viral sebab tak lama lagi viral la dia. Hahaha. Aim high bro. Mana la tahu kan, rezeki.

ALSO READ  Ohsem Makan: Sesame Chicken Rice at Gerai Ah Kow
Nugget Viral 2019
Letak je atas meja, habis diaorang kerjakan.

But yes, rasa dia memang sangat sedap. To those who knows me, saya memang buat banyak review tentang makanan dalam blog saya ni. Cafe reviews, restaurant review, food reviews…semua pun ada. Itu pasal la perut makin ke depan. Tapi bila saya ceritakan pasal nugget viral ni, saya ceritakan secara ikhlas dan jujur sebab kena la jaga reputasi saya sebagai blogger jugak kan. So dalam pengalaman saya sejak try nugget viral ni, memang berbaloi dengan harga dia. Jangan risau, nugget ni juga telah disahkan halal oleh JAKIM.

So sesiapa yang nak order, boleh hantar WhatsApp ke details di bawah. COD boleh, self pick-up pun boleh. Nak hantar pakai courier tu tak pasti la pulak takut nanti rider tu dah makan kasi habis dulu. Takpe, saya atau pakar delivery saya akan hantar kalau korang malas nak drive. Tapi kalau korang pick-up sendiri, kos penghantaran tak kira. Ikut tahap kerajinan korang la.

Cara Nak Order Nugget Viral

  • Telefon/SMS ke: 016 649 0969
  • WhatsApp ke: www.wasap.my/60166490969/wannugget
  • Hantarkan nama, alamat panghantaran, nombor telefon dan bilangan pesanan. Selepas itu saya akan sediakan harga termasuk kos penghantaran.
  • Harga: RM18/satu pek. Satu pek ada lebih 50 ketul nugget.
  • Kos penghantaran: Antara RM2 hingga RM22, ikut jarak dalam kilometer.
  • Lokasi penghantaran: Klang Valley (Selangor dan KL). Kawasan atau negeri lain kena bincang harga penghantaran.

  • Call/SMS to: 016 649 0969
  • WhatsApp to: www.wasap.my/60166490969/wannugget
  • Send in your name, delivery address, phone number and number of orders. After that I will prepare the total price including the delivery charges.
  • Price: RM18/per pack. One pack contains around 50+ nuggets.
  • Delivery cost: Between RM2 to RM22, depending on distance in kilometer.
  • Delivery location: Klang Valley (Selangor and KL). Need to check and discuss on charges for other locations/states.
Spread the love:

Leave your comment.